Return to site

Mit tehetünk környezetünk védelmében?

broken image

A technológia fejlődésével rohamos ütemben keletkezik elavult eszközeink hulladékának mennyisége is. Ezek a készülékek azonban nem csak a hulladék mennyiségét növelik, de súlyosan szennyezik környezetünket és saját magunkat is, ugyanis mérgező anyag tartalmuk a nem megfelelő tárolás miatt a talajba, majd ivóvizünkbe kerülve előbb-utóbb saját szervezetünkben landol.

 

Ezért olyan fontos, hogy ezek az eszközök megfelelő elektronikai hulladék leadásra szakosodott hulladékkezelőbe és feldolgozó üzembe kerüljenek, amelyek megfelelő technológia alkalmazása által szakszerűen ártalmatlanítják megunt és leselejtezett készülékeinket.

 

A másik életbevágó kérdés, ha hulladékokról van szó, a műanyag hulladékok sorsa, amely lassan ellepi egész bolygónkat. Ezért nem csak az nagyon fontos, hogy csökkentsük a használt műanyag mennyiségét, de az is, hogy a már hulladékká vált anyagok a megfelelő műanyag feldolgozó telephelyre kerüljenek, ahol alapanyagként új életet kaphatnak.

 

Bolygónk fenntarthatósága érdekében az a szemléletváltás is nagyon fontos, hogy a leselejtezett, kidobott, megunt anyagokra ne hulladékra és szemétként nézzünk, hiszen ezek az anyagok legnagyobb százaléka újrahasznosítható, így megfelelő és fenntartható besorolása az alapanyag kellene, hogy legyen.