Return to site

Mi a különbség iskola és tábor között

· szabadidő

Iskola vagy tábor: Bár a kifejezéseket felcserélhető módon használják, mégis egyértelmű a különbség. A „szörfiskola” egy olyan hely - amely talán a nyáron túl is nyitva áll - ide az emberek szörfórákra járnak. Amikor azt mondom, hogy nyári szörftábor, pedig arra a helyre utalok, ahová a gyerekek minden nyári vagy kisebb turnusokban járnak.

Egyébként a megfelelő szörf tábor kiválasztása sokban hasonlít a gyermekfelügyelet kiválasztásához; A bizalom a lényeg.

Íme néhány tanács, hogyan érdemes megvizsgálni a leendő szörftábort.

• Kérdezd meg, hogy mi a tábor „tanuló-oktató” aránya. Ez fogja a legjobban jelezni, gyermeke mennyi személyes figyelmet kap. Minél fiatalabb a gyermek, annál alacsonyabbnak kell lennie ennek az aránynak.

A szörftáborok oktatónként általában három és tíz gyerekre felügyelnek; Az arány az életkortól, a készség szintjétől és a szörfözés körülményeitől függően azonban változhat.

• Kérdezd meg, hogy a gyerekek mennyi tényleges vízidőt kapnak. A legtöbb iskolában a diákok váltják egymást, mivel hatvan gyerek és csak húsz szörfdeszka lehet. A szörfözéssel eltöltött tényleges időtartam visszavetheti az „akciós” ár fényét.

• Azt is meg kell tudni, hogy egy szörf tábornak / iskolának van-e tényleges engedélye a strandon való működésre, és hol. Ez nyilvánvalónak tűnik, de az illegális („kalóz”) szörfiskolák egyre pimaszabbak, drága weboldalakat és marketinget használnak hozzák be a jelentkezőket. Ha gyermekek olyan engedéllyel nem rendelkező „iskolába” kerülnek, olyan különféle kockázatoknak vannak kitéve, mint például a biztonsági felügyelet hiánya, valamint olyan személyzet, akinek nincs háttér-ellenőrzése vagy képesítése. Ha elkapják őket, pedig a pénzedet is elveszítheted.

A törvényesen engedélyezett iskolák - az általuk fizetett díjak révén - hozzájárulnak a strandok gondozásához és fenntartásához is. Az illegális iskolák nem csak nem fizetik ezeket a díjakat, hanem tisztességtelen árelőnnyel versenyeznek.

A valóságban azonban nem valószínű, hogy egy szélhámos szörfiskola egyhetes szörf tábort kínálna; Túl feltűnő lenne. Valószínűbb, hogy megpróbálják a szülőket egy „tanóracsomagba” bezsúfolni, különféle helyszíneken, azzal kifogással, hogy „bárhol végezhetnek órákat, ahol csak akarnak”. Ez azért van, mert egyetlen helyen sem engedélyezettek, és folyamatosan mozgásban vannak, hogy a hatóságok előtt láthatatlanok maradjanak.

Lehet, hogy van egy „központjuk” is, ahol találkoznak és fizettetnek, hogy ne hívják fel magukra a figyelmet a tengerparton.

Amennyiben biztonságban szeretnéd tudni a gyerekeket, mindenképpen utánajárni a a szörftábor oktatóinak és szervezőinek a múltjának és beszerezni véleményeket róluk.