Return to site

Az egyik legjobb időtöltés nem csak nyárra

· vitorlázás,oktatás,hajózás

A vitorlázás nem csak a magányos emberek sportja, a családok is szívesen töltenek időt a vízen. A vitorlázáshoz nem kell sok minden - csak egy hajó, némi szél és egy kis tudás. És persze, ha családdal vitorlázol, türelemre és humorérzékre is szükséged lesz!

A vitorlázás remek módja annak, hogy együtt töltsünk időt és élvezzük a természetet. Emellett remek edzés is, így felfrissülve és kipihenten térhetsz haza a vitorlás nyaralásból.

Mire van tehát szükséged, ha vitorlázni szeretnél?

Először is, szükséged van egy hajóra. Vásárolhatsz vagy bérelhetsz egyet. Ha még csak most kezded, érdemes először bérelni egy hajót, hogy megnézhesd, tetszik-e neked, mielőtt megveszed. Szükséged van némi szélre is. Szél nélkül nincs vitorlázás!

Végül, vagy inkább első sorban egy kis tudásra is szükséged lesz. Például egy kishajó vezetői engedély megszerzésére. De ne aggódj, nem nehéz megtanulni a vitorlázás alapjait.

Csak kérdezősködj a helyi jachtklubban vagy kikötőben, és biztos vagyok benne, hogy valaki szívesen ajánl majd valakit, aki segíteni tud az oktatásban.

A vitorlás oktatás online is elvégezhető. Itt persze az elméleti tudás megszerzésére gondolunk, hiszen egy vitorlás vezetői tanfolyam lebonyolítása a gyakorlati tudás tekintetében a kiber térben elég furcsa lenne.

A gyakorlat megszerzése természetesen alap feltétel, de jó hajós oktatókkal a megfelelő szintre emelheted a hajóvezetői ismereteidet.

Emlékszel még az első jogsid megszerzésére? Az engedély után még viszonylag bizonytalanul mozogtál a közlekedésben, de gyorsan összeszedted a megfelelő tapasztalatot. A hajók ráadásul lassabban is mozognak, mint a közúti járművek, szóval nem kell megijedni. Hajóvezetői tanfolyam esetében is csak tanulni kell, majd bemutatni pár manővert, amelyet előtte napopkig gyakoroltál.

Kivéve persze, ha jet ski-t vagy motorcsónakot vezetnél (hiszen ebben az esetben is szükséged lesz a motorcsónak jogosítvány megszerzésére), de az sokkal jobban hasonlít a már megszokott járművezetői rutinhoz.

A vitorlás vizsga ára sem lesz megterhelőbb, mint amikor másik jogsi megszerzése a cél, viszont garantálni fogja a szabadidő eltöltésének egyik legszuperebb módját.

Ha mindezek megvannak, akkor készen állsz a vitorlázásra! Ha pedig a családoddal vitorlázol, ne felejts el türelmet és humorérzéket is vinni magaddal. Hidd el, szükséged lesz rá!

És ez minden, amire szükséged van a vitorlázás megkezdéséhez. Jó szórakozást!

 

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly